O NAMA

-

Vizija regionalne razvojne agencije Srema je da bude spona javnog, privatnog i civilnog sektora u izgradnji strategijskih partnerstava kroz pripremu i sprovođenje projekata koji doprinose podizanju životnog standarda na području regiona Srem i ujednačeniji regionalni razvoj kako u Sremu, tako i na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodina i republike Srbije u celini.

Misija je podsticanje regionalnog razvoja korišćenjem lokalnih i nacionalnih izvora sredstava i dostupnih fondova EU i ostalih fondova međunarodne zajednice, kao i privlačenje stranih investitora na područje regiona Srem.

Regionalna razvojna agencija Srema je osnovana ugovorom potpisanim u Rumi 22.04. 2010 godine, od strane šest opština na teritoriji Srema (Inđija, Irig, Pecinci, Ruma, Stara Pazova, Šid), grada Sremske Mitrovice i Sremske privredne komore.

Regionalna razvojna agencija Srem je 7 februara 2012 godine, zvanično dobila akreditaciju za obavljanje poslova od značaja za ravnomerni regionalni razvoj na teritoriji Sremskog okruga od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj, a u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije o sticanju akreditacije (“Sl. glasnik RS”, br. 74/2010) i Zakonom o regionalnom razvoju.

RRA Srema funkcioniše kao društvo sa ograničenom odgovornošću d.o.o. koje ne deli dobit i osnovano je prema zakonodavstvu Republike Srbije.

SKUPŠTINA RRA SREM -
Opština INĐIJA (Predsednik), Opština IRIG (Predsednik), Opština PEĆINCI (Predsednik), Opština RUMA (Predsednik), Opština SR. MITROVICA (Predsednik), Opština STARA PAZOVA (Predsednik), Opština ŠID (Predsednik), SREMSKA PR. KOMORA (Predsednik), RRA Srem (Direktor).