Međunarodni projekat „RU RATING“, stepenica više …

rurating_01Regionalna razvojna agencija Srem je upravo dobila još jednu potvrdu da je njen rad prepoznat i na međunarodnom nivou i da agencija kao takva postaje jedan od vodećih subjekata u regionu za pripremu i sprovođenje izuzetno kompleksnih i zahtevnih projekata.

U četvrtak, 11.06.2015 godine je zvanično predata aplikacija projekta „RU RATING“, koji je ušao u najuži izbor u okviru EU programa HORIZON 2020 (“Food security, sustainable agriculture and forestry, marine and maritime and inland water research and the bioeconomy”, call for proposals ISIB 03 – TOPIC: Unlocking the growth potential of rural areas through enhanced governance and social innovation). Predviđen period implementacije projekta je 36 meseci a njegova vrednost je 5 miliona evra. Nosilac projekta je Univerzitet iz Torina.

Cilj samog projekta je „Podsticanje uravnoteženog razvoja ruralnih područja, omogućavajući im da iskoriste njihov prepoznatljiv teritorijalni kapital i na taj način pretvore svoju različitost u snagu“.

RRA Srem je kao član konzorcijuma predstavnika 10 zemalja u poslednjih nekoliko meseci  aktivno učestvovala na pripremi projekta a region Srema je viđen kao jedan od 10 pilot regiona u kojima će se sprovoditi primena i testirati nove i inovativne metode praćenja razvoja ruralnih područja sa različitim karakteristikama i različitim stepenom razvijenosti. Aktivnost koje će se sprovoditi će biti od suštinskog značaja za procenu i validaciju metodologije.

Uz jednu besprekornu organizaciju, zajednički rad sa kolegama iz nekoliko zemalja je predstavljao zadovoljstvo ali i veliki izazov da pokažemo da smo kao agencija i kao region spremni za najzahtevnija partnerstva i projekte.

Nadamo se će se uloženi rad i vreme doneti očekivane rezultate i da će projekat biti prepoznat i podržan od strane donatora.

Komentari

 1. Odlicna vest, sve pohvale, nadamo se najboljem :)

 2. Dejan Gluvacevic kaže:

  Dobre vesti, dobar tim, otvarate vrata za nove stvari. Pokazali ste da umete da radite i pod pritiskom, cestitke Sanji za prezentaciju u Milanu… Samo napred!

 3. Boban Kostandinović kaže:

  BRAVO!!! :)

 4. Stevan Lukovnjak kaže:

  Milane, najiskrenije čestitke ispred članova Udruženja paraplegičara Srema – Ruma.
  Zahvaljujemo se što podržavate rad Udruženja.

  Pozdrav za sve u RRA,
  Stevan Lukovnjak

 5. Svaka cast na ulozenom trudu i radu. Ako treba neka pomoc, samo se javite kao i uvek. Pozdrav celoj ekipi.

Pošaljite vaš komentar

*