Novim uspesima ka 2014-toj

uspesi2013Ako je početak decembra nagoveštaj kakva će biti nova 2014 godina, RRA Srem  i njeni osnivači mogu biti veoma zadovoljni. Nakon izbora našeg regiona za pilot projekat uvođenja Informacionog sistem za energetski menadžment (ISEM) u Srbiji, stigle su i vesti o uspešnom apliciranju u 2 javna poziva.

RRA Srem je sa svojim projektom „Integralnog sistema navodnjavanja regiona Srem“ aplicirala za bespovratna sredstva u okviru Programa podrške regionalnom i lokalnom razvoju u 2013. godini za meru povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti i meru sufinansiranja učešća akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i jedinica lokalne samouprave u realizaciji regionalnih i lokalnih projekata.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave je po ovom konkursu donelo odluku da projekat RRA Srem sufinansira u visini od 1.500.000 dinara. Pravo na sufinansiranja ostvaruju svi partneri srazmerno učešću, a sredstva dobija nosilac projekta koji je odgovoran za raspodelu sredstava.

U isto vreme, RRA Srem je dobila i podršku Pokrajinskog sekretarijata za finansije u visini od 47.193,20 € u okviru Javnog poziva za za učešće u sufinansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske Unije.

Još jednom se potvrdilo da je rad RRA Srem veoma dobro prepoznat i priznat kao projektno orijentisan i da posebno projekti koje je izabrala i nagradila Evropska Unija nailaze i na podršku naših Ministarstava i Sekretarijata.

Ove vesti deluju veoma ohrabrujuće u perspektivi skorog datuma početka pregovora o punopravnom članstvu u EU i stavljaju region Srema u izuzetno povoljnu poziciju za apliciranje u budućim dostupnim fondovima kao jednog uspešnog i kvalitetnog predlagača.

Komentari

 1. Poštovani,

  Radujem se svakom Vašem uspehu, a naročito projektima RRA po kojima Vas prepoznaju i priznaju . Vaš region je prepoznat kako od strane Evropske unije tako i nadležnog MRRLS i Pokrajinskog sekretarijata kao region za povoljnu alokacija resursa sa brzim efektom i rezultatima a samim tim i povoljnu poziciju za apliciranje u budućim pristupnim fondovima.
  Ovo za RRA Srema predstavlja priznaje ali i veliku obavezu.

  S poštovanjem,

  • Poštovani Ostoja,
   hvala na lepim rečima i nadamo se da će buduća saradnja biti na najvišem nivou.
   Još jednom, vama i vašoj ekipi sve najlepše u nastupajućoj godini.

   Ekipa RRA Srem

Pošaljite vaš komentar

*