OLD-NEWSDodeljeno novo vozilo Nacionalnom parku „Fruška gora“

06/12/20180

kombi_NPFG_01U prostorijama Info centra Nacionalnog parka „Fruška gora“, na Iriškom vencu, upriličena je svečana primopredaja novog kombi vozila za 8 putnika, za potrebe unapređenja turističke ponude NP „Fruška gora“. Ova aktivnost deo je projekta „Biciklističkim turizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema“, koji RRA Srem realizuje sa svojim partnerima, finansirana je sredstvima Švajcarske agencije za saradnju (SDC).

Svečana primopredaja ključeva kombija obavljena je između Milana Mirića, direktora RRA Srem i Konstantina Plužarevića, zamenika direktora NP „Fruška gora“. Promociji su prisustvovali i zvanični predstavnici donatora, na čelu sa tim menadžerom, Džonom Galagerom.

kombi_NPFG_02

Predstavnici obe institucije, Milan Mirić i Konstantin Plužarević složili su se da će ovo kombi vozilo u mnogome unaprediti turističku ponudu, s obzirom da je turizam prepoznat kao jedna od najznačajnijih delatnosti u poslovanju Nacionalnog parka „Fruška gora“. To znači da će se ovim vozilom prevoziti raznovrsne grupe turista, na različite, mnogobrojne lokalitete uključujući i lovišta, tokom cele godine. Takođe, planiran je i prevoz od aerodroma do Nacionalnog parka, s obzirom na povećano interesovanje stranih turista za postojeće izletničke programe. Džon Galager, tim lider SDC Programa, pozitivno je ocenio razvojne i turističke potencijale NP „Fruška gora“ i partnerstvo dva regionalna lidera u sprovođenju projekata, od značaja za ceo region Vojvodine.

S obzirom da je NP „Fruška gora“ kofinansirao projekat izradom tehničke dokumentacije za infrastrukturno unapređenje Info centra na Iriškom vencu, treba napomenuti da su započeti radovi da se i taj prostor unapredi i postane reprezentativan za potrebe turista, posetilaca i svih zaposlenih u NP „Fruška gora“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.