OLD-NEWSAP Vojvodina podržava sufinansiranje EU projekata

11/12/20170

emU Pokrajinskom sekretarijatu za finansije, Regionalnoj razvojnoj agenciji Srem, zvanično je uručen ugovor od resorne sekretarke Smiljke Jovanović, za bespovratna sredstva u okviru konkursa – sufinansiranje projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije.

Bespovratna sredstva biće namenjena za potrebe učešća u sufinansiranju aktivnosti iz projekta „Take Care! Razvijanje i unapređenje zdravstvenih i socijalnih usluga za ugrožene društvene grupe“, čiji je rok za implementaciju 14.02.2019. godine, a po programu „INTERREG Program prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija“!
Ukupno 74 ugovora za bespovratna sredstva na ovom konkursu dodeljeni su još i lokalnim samoupravama, univerzitetima, nevladinim organizacijama, ustanovama u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, regionalnim razvojnim agencijama, javnim preduzećima, te mikro, malim i srednjim privrednim društvima.

Dodela sredstava na ovom konkursu ima za cilj obezbeđivanje finansijske podrške svim korisnicima, bilo da je reč o privatnom ili javnom sektoru, koji koriste sredstva iz dostupnih fondova Evropske unije, kako bi se povukla veća sredstva na teritoriju AP Vojvodine, a njeni korisnici ispunili međunarodne obaveze Republike Srbije prema Evropskoj uniji kao donatoru.
Ukupna vrednost ugovora je 126,8 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.